חישוב פסילה

פסילות ישנות? שכחתם להפקיד רישיון? לא ידעתם שצריך להפקיד רישיון? יש מה לעשות!

לא פעם מגיעים אליי לקוחות מיואשים שלא נוהגים כבר שנים רבות וזאת עקב ריבוי פסילות, רישיון שלא הופקד בזמן ותיקים שכלל לא ידעו אליהם ופתאום גילו שנשפטו בהעדרם והושתה אליהם תקופת פסילה ארוכה שכלל לא חושבה.

עד לפני 3 שנים מי שהיה בסמכותו לחשב תקופות פסילה או במילים אחרות ויותר פשוטות "לוותר" על תקופת פסילה שלא ידעתם עליה או שהרישיון שלכם כלל לא הופקד, הוא בית המשפט לתעבורה.

המצב כיום הוא שונה, בבש"פ 9075/12 מוחמד ג'אבר נ' מדינת ישראל בעניינו של נהג אשר הורשע בעבירת סיכון חיי אדם בנתיב תחבורה ונדון לאחר ערעור בין היתר לתקופת פסילת רשיון ול- 24 חודשי מאסר בפועל. מתברר, כי עם מעצרו , נלקח רשיונו על ידי המשטרה ולא הוחזר לו. לאחר סיום ריצוי עונש המאסר, פנה הנהג למשרד הרישוי לשם הוצאת רשיון נהיגה, אך נענה כי הוא מנוּע מלחדש את רישיונו משום שעדיין לא הפקיד את רישיון הנהיגה במזכירות בית המשפט, וגם לא מסר תצהיר חלף רישיון כדרישת תקנה 557(ב) לתקנות התעבורה, התשכ"א-1961.

בית המשפט העליון אמנם קבע, כי מי שרישיונו נלקח ממנו במהלך חקירתו במשטרה- אין לחייבוֹ בהמצאת תצהיר חלף הפקדת הרישיון, אך הפתיע בקביעתו כי הסמכות לחשב את מניין ימי פסילת רישיון נהיגה על-פי גזר דין מסורה לרשות הרישוי וכי הביקורת השיפוטית על החלטת רשות הרישוי נתונה בידי בית המשפט לעניינים מנהליים.

אז לא להתייאש, תמיד יש מה לעשות אך חשוב מאוד לפנות לעו"ד העוסק בתחום שיוכל לעזור לכם להחזיר את רישיון הנהיגה שלכם או לפחות לקצר את תקופת הפסילות, או בשפה המקצועית ל"חשב" את הפסילות שלכם.

שתפו עמוד זה

מאמרים נוספים

דילוג לתוכן